søndag den 6. januar 2013

Inspired by… Lena Revenko

Ved et tilfælde kom jeg ind på Lena Revenkos hjemmeside. Det var kærlighed ved første blik - og jeg vidste med det samme, at disse billeder måtte jeg bare vise til børnene på billedskolerne.

Lena Revenko blev født I 1976. Hun voksede op i Minsk i Hviderusland. Da hun var 14 år flyttede hun med sin familie til Israel. Hun blev uddannet på Academy of Art and Design in Jerusalem og bor nu i Tel Aviv, hvor hun arbejder som kunstner og grafisk designer. 

Lena Revenko arbejder i små formater på gamle bogsider. Hendes værker forstiller mennesker, monstre og andre fabeldyr. Efterhånden har jeg vist mange børn hendes værker, og der har altid bredt sig en stor interesse for hendes billeder.

Efter vi har set og talt om Lena Revenkos billeder, har vi tegnet en skitse af et tamt moster sammen. Børnene behøver ikke, at tegne de samme former som mig – men vi tegner tingene i den samme rækkefølge. Først ansigt, så øre og manke til sidst ryg, hale og ben. Mens jeg tegner, plejer jeg at sige: ”Mine øjne ser sådan her ud, hvordan mon jeres ser ud?” Det giver børnene mulighed for at give deres monster personligt udtryk.

Når skitserne er færdige, tegner børnene deres monster på et stykke akvarelpapir. Husk at akvarelpapiret ikke må være større end en bogside. Monstrene males med flydende akvarel – og måske skal der bruges poscatuscher til sidst.
Så klippes monstrene ud og sættes på en bogside fra en gammel bog. Til sidst monteres det på et sort stykke kardus.















fredag den 4. januar 2013

Hundehoveder

Mit oplæg til børnene var, at de skulle tænke på et værelse i deres hjem og tegne det. Det kunne være deres eget værelse, stuen, køkkenet eller badeværelset. Vi tegnede med tusch – men jeg har også afprøvet opgaven med blyant, og det fungerer fint.

Jeg havde fundet forskellige hunde- og kattehoveder i bøger og blade, som jeg havde limet op på et ark papir. Papiret havde jeg farvekopieret, så børnene havde mange hoveder at vælge imellem. Da de havde valgt hoveder, fandt de kroppe i ugeblade, som de satte hovederne på. Det blev til nogle helt fantastiske udtryksfulde figurer.

Da børnene havde lavet 2-3 figurer, satte de dem på tegningen af deres værelse. Der blev digtet historier om hundehovedernes invasion - og der var i det hele taget en herlig stemning, hvor der blev fortalt mange forskellige historier.

  



Materialeliste:

Papir eller karton A3
Tuscher eller blyant
Farvekopier af hunde- eller kattehoveder
Ugeblade
Sakse
Limstifter



Hundehoveder. Volume 2

I en anden variant af samme opgave, havde vi fået fat i nogle trækasser, som vi malede. Derefter lavede vi hundehoveder, som vi limede på falsæskekarton. Figurerne blev klippet ud, og med dobbeltklæbende tape satte vi dem på en lille plade papkassepap (der var mindre end hundehovedet). Figuren blev nu sat ind i trækassen med dobbeltklæbende tape – hvilket skabte en fin 3D effekt.













Opgaven blev lavet i samarbejde med Line Frøslev, Hinnerup Billedskole.